Leiebil i Ålesund? Dette er hva du trenger å vite

Vurderer du å bestille leiebil i Ålesund? Det finnes flere gode argumenter til hvorfor du bør fullføre tanken. Den viktigste grunnen er friheten. Når du kan kjøre din egen bil står du friere til å bestemme hvor du skal dra, og når.

Legg til at det er lettere å besøke mange av severdighetene i områdene omkring Ålesund i en leid bil. Sentrumsattraksjonene, slik som det å spise en svele på toppen av Aksla og Aalesund museum er i gåavstand når du parkerer bilen i sentrum. Når du ønsker å se Atlanterhavsparken eller besøke Alnes fyr på Godøya, er det greiere å komme seg avgårde med egen bil.

Leiebil på Ålesund lufthavn Vigra

For mange er flyplassen Vigra det første møtet med Ålesund. Selve flyplassen ligger på øya Vigra, cirka 20 minutter fra Ålesund sentrum. Her ute kan du leie biler fra de fem store utleiefirmaene i Norge: Avis, Budget, Europcar, Hertz og Sixt. Alle selskapene har åpent hver dag med unntak av Europcar som holder stengt lørdag og søndag.

På Vigra finner du også Blimsanden. Denne flotte sandstranden er et populært reisemål for badelystne om sommeren. Når været ikke tillater bading eller solslikking er det mange som benytter stranden til turgåing og grilling.

Kjøring og parkering i Ålesund

Ålesund er stort sett en god by å kjøre i. Er du ikke allerede kjent i byen bør du likevel bruke en GPS. For selv om byen både er kompakt og oversiktlig, kan du havne på avveie om du ikke vet hvor du skal. Om sommeren er sentrumstrafikken tett, ikke minst på grunn av alle turistene. Når det arrangeres festival i byen, slik som Ålesund Båtfestival, hender det at enkelte av bygatene stenges for trafikk.

Det finnes seks parkeringshus i byen. Det er også lov å parkere i gatene i enkelte deler av sentrum mot at du betaler en parkeringsavgift. Dette er merket med skilt. Du kan betale for mange av plassene med appen EasyPark.

Bompenger og Ferger

Du trenger ikke å betale bompenger når du kjører leiebil i Ålesund. Dette er bare foreløpig. Fra 2021 skal det innføres avgiftsbetaling på flere av veiene i og utenfor sentrum. Hvis du leser dette etter innføringen kan du spørre utleiefirmaet som forsyner deg med bil om hva du må tenke på når du skal kjøre forbi bomstasjonene.

Du skal ikke kjøre langt fra Ålesund før du ender på en fergekai. Det er en rekke ferger i området som tar deg med ut på en av de mange Sunnmørske øyene. Mange fergesamband benytter manuell betaling ved ombordkjøring, men Autopass er i ferd med å bli installert på flere ferger. Sjekk med utleieselskapet hva som gjelder for betaling av leiebilen på fergene du har tenkt å seile med.

Billeie Ålesund

Ålesund er en perle i seg selv. Dramatisk natur omkranser den flotte byen med den særegne arkitekturen. Øyene rundt byr på mange herlige opplevelser. Kjører du noen timer inn i landet er både Trollveggen og Dovrefjell opplagte reisemål.

Du kan starte ditt Ålesund opphold med å sammenligne priser på leiebil i vårt leiebilsøk. Når du har funnet et bra tilbud kan du reservere bilen fra nettsidene våre, uansett hvilket selskap du ønsker å leie av.