Hvilken leiebil-forhandler er best?

Når du er på ferie i utlandet og ønsker å se mest mulig av stedet, er leiebil et supert alternativ. Med en leiebil får du plutselig mye mer bevegelsesfrihet, og får mulighet til å utforske små og store steder i ditt eget tempo. Men det er et mylder av leiebilselskaper å velge mellom. Hvilket av dem er best, og hva slags kriterier bør du vurdere ved valg av forhandler? Dette skal vi nå se nærmere på, slik at du kan velge den beste og mest prisgunstige avtalen der du befinner deg.

Populære alternativer

Ifølge Tripsavvy er Enterprise, Alamo, Hertz, Avis og Budget blant de beste leiebilselskapene i 2019. De nevnte selskapene er best på ulike områder. Enterprise er blant de dyreste, men til gjengjeld opererer de ikke med overraskende kostnader og gebyrer. Alamo er kjent for å være best når det gjelder tillatt rekkevidde og gunstige vilkår ved mer enn én sjåfør. Hertz på sin side har de beste lokalitetene på flyplasser, og er lett tilgjengelig nesten hvor enn du reiser. Det populære selskapet Avis er kåret til selskapet med de beste rabattene, men er samtidig dyrest. Budget lar deg betale på forskudd.

 • Enterprise
 • Alamo
 • Hertz
 • Avis
 • Budget

Hva bør du se etter?

Når du skal velge hvilket leiebilfirma du skal gå for, er det ifølge Smarte Penger visse ting du bør være ekstra obs på og basere valget ditt på. Dette inkluderer både forsikringer, depositum, drivstoff, betaling, avbestillingsregler, kjørelengde, vilkår ved flere sjåfører, alderskrav til sjåfør og bilklasser. Du bør også vurdere hvor enkelt det er å hente/levere bilen, selve prisen, rabattmuligheter og hvordan eventuelle uhell håndteres. Det er også lurt å sjekke hvorvidt leiebilfirmaet har rykte på seg for å trekke for mye fra kontoen til kunden (ja, det skjer innimellom).

 1. Forsikringer og praksis ved eventuelle uhell
 2. Avbestillingsregler
 3. Depositum
 4. Pris og betaling
 5. Regler ved avbestilling
 6. Kjørelengde
 7. Mulighet for flere sjåfører
 8. Alderskrav
 9. Muligheter for rabatt
 10. Drivstoff
 11. Tilgjengelige biler (kvalitet, biltype etc.)

Pris er avgjørende for mange

Det er mye som skal tas hensyn til når du planlegger å leie en leiebil. Mange ser kun på prisen, men husk at det tilsynelatende billigste selskapet kan operere med skjulte avgifter og gebyrer som du blir belastet for ved betaling. Det er mange kjente tilfeller der folk får seg en negativ overraskelse når oppgjørets time kommer. Heldigvis blir det ifølge Nettavisen.no stadig tryggere å leie bil i Europa, og de fleste selskapene har gjort vilkårene langt mer forståelige og tydelige for kundene sine, dette inkluderer også giganten Avis.

Du bør med andre ord se på totalkostnaden for bilen du skal leie, noe som bør inkludere både forsikring, drivstoff, eventuelle rabatter, kjørelengde osv. For å unngå ubehagelige overraskelser ved avlevering av bilen, bør du også sjekke bilen nøye for skader før du tar imot nøklene. Dokumenter alle riper og bulker slik at du kan bevise at disse var der før du mottok bilen. Tenker du på pris, kan vi uansett anbefale å velge lavprisselskaper som Budget som ofte har gunstige tilbud på lur. Her kan du potensielt spare noen tusenlapper!

Spørsmål og svar

Hva bør jeg tenke på vedrørende drivstoff?

De fleste leiebilfirmaer leverer fra seg bilen med full tank. Husk at du stort sett må levere bilen tilbake med full tank også.

Kan jeg velge bil?

Normalt sett står du fritt til å velge hvilken type bil du vil ha (f.eks. sedan eller SUV), men ofte er det tilfeldig hvilket merke/modell du får.

Er det valgfritt hvor jeg kan kjøre?

Sjekk bilutleieselskapets vilkår for å forsikre deg om at landene du ønsker å kjøre til står oppført på listen, da dette kan variere.